Tysk Lyrisk Diktion

0 av 9 lektioner har slutförts (0%)

DEL 1 – Introduktion

Introduktion

Detta är en förhandsgranskningslektion

Registrera dig eller logga in för att ta den här lektionen.

Varmt välkommen till vårens kurs i tysk lyrisk diktion!

Innan du ger dig i kast med dina språkstudier, skickar jag en musikalisk hälsning från J.S. Bach, en mästare inom den tyska musiktraditionen. All magnifik musik börjar på något sätt med hans arv.

För att komma igång, klicka på ”Play”-knappen på videoklippet. Efter att du sett klippet kommer du automatiskt vidare till nästa del av kursen. Kom ihåg att du alltid kan återvända till tidigare avsnitt för repetition. Varje video är indelad i flera mindre avsnitt. Genom att klicka på ”Chapters”-knappen i videospelaren kan du enkelt navigera till specifika ämnen.

Under kursens gång kommer du även stöta på korta ”Prov”. Dessa är designade för att hjälpa dig att repetera och befästa din kunskap, samt att testa din förståelse av de viktigaste koncepten. Dessa prov är till för din egen skull; du behöver inte klara dem för att fortsätta, utan de är tänkta som en self-check. Du kan alltid gå tillbaka och repetera avsnitt och göra om proven efter behov.

När du i kursvideorna ser symbolerna ▶⏸, är det en signal om att du kan öva på ditt tyska uttal. Pausa videon efter varje ordexempel och upprepa det högt för dig själv.

Jag vill också passa på att uttrycka min tacksamhet till Elisabeth Meyer. Hennes bidrag sträcker sig långt bortom kursens ljud- och videoinspelningar. Elisabeths kunskaper och insikter har varit ovärderliga för kursens kvalitet.

Ser fram emot att följa din resa genom denna kurs och önskar dig många aha-upplevelser!

Jarosław, din kursledare